PLACKI serowe

PLACKI serowe

Delikatne i puszyste placuszki rozpływające się w ustach. Szczególnie dzieci je uwielbiają. 

 

Składniki: 

  • 3 duże jaja (lub 4 małe)
  • 3 łyżki cukru + cukier waniliowy
  • pół szklanki mąki pszennej
  • 250 g sera białego twarogowego dokładnie zmielonego
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Oddzielić żółtka od białek.
  2. Żółtka dokładnie zmiksować z cukrem, mąką, serem i szczyptą soli.
  3. Z białek ubić pianę i wymieszać ją delikatnie z resztą ciasta.
  4. Formować małe placuszki i smażyć z dwóch stron na najmniejszym ogniu ( tak delikatne ciasto łatwo się przypala)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *