SAŁATKA JAJECZNA z tuńczykiem

SAŁATKA JAJECZNA z tuńczykiem

Pomysł na proste, zdrowe i pożywne śniadanie

 Składniki:

  • 5-6 jaj
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 1 pomidor      * może być ogórek kisz. lub konserw.
  • natka pietruszki lub koperek      * można też dodać szczypiorek
  • ok. 2 łyżki majonezu lub śmietany
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie (5-6 min. od zagotowania), ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
  2. Pomidora zblanszować, obrać ze skórki i również pokroić.
  3. Dodać tuńczyka (bez puszki) i resztę składników.
  4. Wymieszać dokładnie i doprawić do smaku.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *